Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kostpolitik

I Jacob Holms Minde hedder vores køkkenmedarbejdere Anja og Helena og i Skovhytten hedder vores køkkenmedarbejder Pouran. De er begge uddannet kost og ernæringsassistenter. De sørger for sundt mad til alle børn og voksne. Vi har det økologiske spisemærke, og så følger vi sundhedsstyrelsens anbefalinger. 

Vi serverer følgende måltider:
Morgenmaden består af havregrød/havregryn og brød med smør.
Formiddagsmaden består af knækbrød/rugbrød med smør og frugt til.
Frokosten varierer fra dag til dag, se vores faste maddage.
Eftermiddagsmaden består af friskt bagt brød med smør/kompot og forskelligt frugt.

Her er et udgangspunkt for hvordan en uge kan se ud:
Mandag er grøddag
Tirsdag er fiskedag
Onsdag er kød/kyllingdag
Torsdag er vegetardag
Fredag får vi smør-selv-madder med forskelligt pålæg.

Hvis man har allergi, skal man vise en lægeerklæring - så sørger køkkendamerne for at lave mad til barnet uden den pågældende ingrediens. Vi bruger måltiderne pædagogisk. Derfor er det vigtigt at børnene får det samme mad serveret, så vi kan tale om smag, konsistens, temperatur mm.

Er der en fødevare man ikke spiser af religiøse årsager, tager vi hensyn til dette. Vi kan også tilbyde vegetarkost.

Ved behov for blødere kost får vi serveret grød, mos mm. der er baseret på børnenes frokost (f.eks. får børnene serveret kartofler og fiskefrikadeller, så bliver det blendet til mos)

Desuden serveres der mælk når vi kl 14 får eftermiddagsmad

SUKKERPOLITIK

Københavns Kommune har indført en sukkerpolitik. Vi serverer derfor ikke sukker og saftevand bliver kun serveret på de varme sommerdage. Derfor opfordrer vi til, at I som forældre tænker over dette, hvis I har lyst til at tage noget med – snak med personalet om det.

Man kan i øvrigt klikke på Instagram ikonet på forsiden, den fører direkte til køkkenets instagramprofil, hvor de dagligt poster billeder af dagens måltider.